Bijna, maar nog niet helemaal.

Ik ben er bijna, nog een tulp en dan ben ik klaar.
Klaar om het Soluvlies er af te halen en te kijken hoe het borduurwerk op de zwarte ondergrond staat.
En dan kan ik bekijken of hij echt af is of dat ik hier en daar nog wat accenten moet aanbrengen, misschien kleurtjes moet veranderen (liever niet).
Ook Janet Brandt is er bijna. Hier een tipje van haar voortgang. De rest kan je vinden op haar website.

zo kan je een hart ook invullen.

zo kan je een hart ook invullen.

En zover ben ik.

Nog 1 tulp

Nog 1 tulp

Iemand maakte gisteren de opmerking dat er toch wel heel veel verschillende soorten steken gebruikt waren. Maar dat valt eigenlijk wel mee, de platsteek/satijnsteek, kettingsteek (omgekeerd uitgevoerd, zie ook hier), steelsteek, festonsteek (gebruikt als naaldkant), Frans knoopje, stiksteek en de flanelsteek. De handgeverfde borduurwol van Blomsterstuga en de combinatie van de steken heeft de rest gedaan.

Rechterbovenhoek

Rechterbovenhoek

Het hart met het gele raster is geïnspireerd op een geborduurd hart op een 17e eeuwse rode petticoat uit de Burrell Collectie in Glasgow. Daar was ik in september 2014, dus dat maakt een leuke herinnering op de SAL.

uit de Burrell Collection, Glasgow

uit de Burrell Collection, Glasgow.

Janet gaf me nog wel een tip. Zij had namelijk haar naam in het borduurwerk verwerkt, eigenlijk een beetje verstopt. En dat is nog wel een leuke uitdaging.

Wordt vervolgd. Voor wie de eerste berichten van deze Stitch Along met Janet Brandt gemist heeft. Die kan je hier, hier, hier, hier en hier vinden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *