Het is weer tijd voor een TAST update
TAST, Take a Stitch Tuesday, de wekelijkse borduursteken challenge/uitdaging georganiseerd door Sharon Boggon van Pintangle is vorige week weer gestart na een verdiende kerstvakantie. Een kerstvakantie die ik hard nodig had om alles weer bij te werken.
Nieuw is dat Sharon heeft gewerkt aan een aantal nieuwe steken en het dus voor iedereen een verrassing is welke steek er die week aan de beurt is.
Ik was vastgelopen op de halve chevronsteek. En nu moet ik eerlijk bekennen dat ik die nog steeds niet gedaan heb. Op een of andere manier inspireert de steek me niet. Dus heb ik nu een leeg blok. En dat is een beetje confronterend, een soort van falen. Dus wie weet.
De steek die toen aan de beurt was, was het staafjesknoopje/bullion knots. Gemaakt met Dazzle, een rayongaren van Wonderfil.
Gevolgd door de vlinder kettingsteek/Butterfly chainstitch. Dit is een samengestelde steek waar je eerst 3 plaatsteekjes borduurt die je vervolgens met een nieuwe draad verbindt met een gedraaide kettingsteek.
Week 21 was voor de geknoopte Kretasteek/knotted cretanstitch. Door een dikker garen te gebruiken krijg je een heel ander effect.
Voor de rondjes van festonsteken/buttonhole wheels heb ik een restant garen gebruikt, ooit over van een pakketje. Het doet me een beetje aan hortensia’s denken.
De kabelkettingsteek is met Perlé #5 gemaakt. Door de naald wat verder te steken in de stof, krijg je ineens een heel andere steek.
En als laatste de geweven kabelkettingsteek/interlaced cable chainstitch. Hier maak je eerst 2 rijen met kabelkettingsteken en vervolgens verbind je die met elkaar. Ik heb een andere kleur draad gebruikt om dit beter te laten zien.
Deze week staan 2 steken op het programma die erg op elkaar lijken, de gedraaide kettingsteek/twisted chainstitch en de touwsteek/ropesteek. En natuurlijk nog steeds die halve Chevronsteek.
Eerdere steken binnen de TAST uitdaging zie je hier, hier, hier en hier.