Handwerkbeurzen in binnen- en buitenland

Van 11 t/m 14 februari vindt in Zwolle weer de Handwerkbeurs plaats. Met veel stands op het gebied van verschillende handwerk- en textieltechnieken zoals borduren, haken, breien, patchwork en quilten en nog veel meer. Verder zijn er diverse activiteiten als workshops en demonstraties.
Als handwerkster is dit de beurs waar je naar toe moet. Hier vindt je namelijk alle handwerkwinkels en -webshops bij elkaar en kan je zelf zien (en voelen) wat er te koop is op het moment.

Maar ook in het buitenland zijn er verschillende handwerkbeurzen.

In Parijs vindt van 4 t/m 7 februari ‘L’aiguille en fete’ plaats. Het feest van de naald. Met verschillende tentoonstellingen en heel veel leveranciers van handwerkmateriaal. M.a.w. veel inspiratie.

L'aiguille en fete

L’aiguille en fete

Sinds een paar jaar in het Parc d’Expositions de la Porte de Versailles, nog net in de leuke wijk Vaugirard op de linkeroever.

spring_logo[1]
In Groot-Brittannië vinden zowel in het voor- als najaar op verschillende plaatsen the Knitting & Stitching Shows plaats. De eerstvolgende is van 3 t/m 6 maart in Olympia in Londen. Het programma vol met handwerkmateriaalleveranciers, workshops en textiele kunst vind je hier. In het voorjaar is ook nog een beurs in Edinburgh en in het najaar weer in Londen, maar dan in Alexandra Palace, Dublin en Harrogate.

Net over de grens, in Osnabrück, vindt in het najaar de handwerkbeurs Nadel und Faden plaats. Behalve de datum, 28 t/m 30 oktober is er nog weinig bekend hierover. Ik hou jullie op de hoogte.

En in het najaar vindt in Parijs de beurs ‘Creations & Savoir faire’ plaats. Dit is meer een algemene hobbybeurs, met een groot gedeelte handwerkmateriaal. Hij wordt georganiseerd door Marie Claires 100 idées. De datum is 16 t/m 20 november, de plaats is Parc d’Expositions de la Porte de Versailles.

Als borduurster probeer ik eigenlijk alle textiele beurzen en evenementen te bezoeken, want ook bij een Brei- en Haakdag (april Rijswijk), de Weversdag in Hoorn of tijdens de Quilttentoonstelling in Deventer afgelopen najaar, vind ik veel inspiratie, soms een andere kijk op borduren (= altijd interessant) en de meest gekke materialen die ik uit wil proberen in mijn borduurwerk.

Mail me even als je een tips voor me hebt op handwerkbeurzen gebied, of meld het in het commentaar hieronder.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *