Hartjes, tulpen, vogels – hij is klaar
Hij is klaar, mijn versie van de stitch along die een paar weken geleden door Janet Brandt is gestart.
Eigenlijk moet ik hem een naam geven, maar ik merk dat ik dat moeilijk vind. Dus dan maar de omschrijving ‘hartjes, tulpen, vogels’. Tenzij jullie een betere naam weten, laat het me dan even weten via de mail of in het commentaar hieronder.
En zo is hij uiteindelijk geworden.
Maar voordat ik zover was, moesten er nog een aantal zaken gebeuren. Hier vertelde ik dat ik nog een tulp moest borduren. Ik heb hem zelfs nog ‘gesigneerd’, met MW 2016 (en dan zijn de laatste poot van de M en de eerste poot van de W één).
En toen zag hij er zo uit:
Ik heb eerst de grotere stukken Soluvlies er vanaf gehaald, voorzichtig met een schaartje weggeknipt. Dat hoeft in principe niet omdat het volledig oplost. Maar ik vond het nog even prettig om een momentje met mijn werk te hebben (ik weet, klinkt het beetje zweverig), ook als een soort laatste check of ik alles wel geborduurd had.
Hij zag er vervolgens zo uit:
Vervolgens met het borduurwerk onder de kraan. Met excuses voor de slechte foto. Het is best moeilijk om iets onder de kraan te houden en ook nog te proberen om met je smartphone een foto te maken zonder dat die nat wordt.
Maar het resultaat mag er dan ook zijn.
Op de website van Janet vind je de resultaten van een aantal medeborduursters aan de Stitch Along.
En ik, ik ben heel tevreden over het resultaat. Ik ben blij dat ik een mooi project heb gevonden om de wollen borduurgarens van Blomsterstuga uit te proberen. Ik vond het een uitdaging om met een paar verschillende borduursteken toch veel variaties te maken.
En wat ga ik er nu van maken? Voorlopig gaat hij mee als voorbeeld naar de cursus ‘Borduren voor beginners. Steken leren’ en dan…. misschien een omslag voor een A4-map of…..
Hebben jullie suggesties?
Wow, dat ziet er geweldig uit ! (gevonden via Janet)
Maar wat een werk om ‘t eerst op soluvlies te borduren ….
was dat niet lastig opnaaien op dat zwart ???
Ik snap dat het lastig zou zijn om het patroon op de
zwarte stof good zichtbaar af te drukken …..
Ik heb het Soluvlies met de tekening op de zwarte stof gelegd en ze samen geborduurd. Eerst de boom in het midden en de takken en dan de omtrek zodat het vast bleef zitten. Het enige wat echt spannend was, was dat je niet goed kan zien wat de kleuren op de donkere ondergrond doen, dus heb ik af en toe de achterkant gecheckt.
Ha, ha, sorry !!!!
Ik heb nu even de tijd gehad om verder terug te kijken en gezien
dat het soluvlies (met het patroon) OP het zwarte lapje zat …. 😉
(stom, had ik ook moeten kunnen bedenken !)