Jewels of the Sea

‘Jewels of the Sea’ was het thema van de tweede Stitchathome challenge/uitdaging van de San Francisco School of Needlework and Design (SFSNAD).

Deze ‘Borduur’school is sinds vorig jaar actief in San Francisco en timmert hard aan de weg.
Voor deze uitdaging was in samenwerking met NEST Swarovski bereid gevonden om ‘upcycled’ kristallen ter beschikking te stellen. Deze moesten dan ook allemaal in het borduurwerk verwerkt worden.

Omdat ik nog niet eerder met Swarosvski kristallen gewerkt had in borduurwerk leek me dat een mooie uitdaging. Echter, nadat ik me had ingeschreven bleek dat de belangstelling zo groot was dat er geen kristallen meer over waren. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik na 1 1/2 maand toch nog een zakje met de kristallen opgestuurd kreeg. En toen moest ik natuurlijk aan het werk. Deadline 18 januari 2017, maar omdat het naar Amerika gestuurd moest worden, voor mij ruim een week eerder.

De borduurwerken worden vanaf 4 februari 2017 tentoongesteld bij SFSNAD in San Francisco. Omdat ze mijn werk gebruiken in de aankondiging van de ‘Jewels of the Sea’ Challenge en tentoonstelling kan ik het nu al met jullie delen.

From us, with love

From us, with love

Ik heb het ‘From us, with love genoemd. En het is begonnen met een oude, ingekleurde foto die ik met behulp van transferpapier op lichtblauw linnen geprint heb.

Het begon met een ingekleurde foto

Het begon met een ingekleurde foto

Vervolgens heb ik een aantal accenten op de foto geborduurd.

Nu met borduursel.

Nu met borduursel.

En de kristallen als steentje op het zand en in de zee vastgezet. De zee heb ik ‘verlengd’ met organza, tule, nog meer borduursteekjes en de kristallen.

From us, with love - januari 2017 2

Ik ben erg benieuwd hoe het werk van de andere inzenders is geworden. Zodra deze online staan zal ik hier een linkje plaatsen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *