Mijn kerstvakantie project – een ‘Dropcloth sampler’

Sommigen beginnen op 1 januari met een nieuw project, anderen maken voor het eind van het jaar zowel mogelijk WIP’s (work in progress) af. Ik vind het altijd leuk om in de kerstvakantie een nieuw project op te zetten en af te maken. Dat kan dus niet te groot zijn.

Dit jaar heb ik gekozen voor een project van DropCloth. Rebecca Ringquist van DropCloth samplers ontwerpt samplers waarop je o.a. de borduur basissteken kan oefenen. Deze worden geprint op stof geleverd. Het enige wat je moet doet is garens in diverse kleuren en diktes erbij zoeken. Op Creative Bug kan je diverse online workshops bij haar volgen waarin ze je de steken uitlegt en voordoet.

Kleurenwiel sampler van DropCloth

Kleurenwiel sampler van DropCloth

Ik heb gekozen voor het kleurenwiel (colourwheel-sampler) en heb er zijden garen van Silk Mill bij gezocht. Ik werd in ieder geval al erg blij met alle kleurtjes. Ik zal proberen de komende 1 1/2 week hier en op de Facebookpagina van Tree of Needlework de voortgang te laten zien.

Meer projecten van Rebecca Ringquist kan je ook vinden in haar boek ‘Rebecca Ringquist’s Embroidery Workshops’ met uitleg over haar manier van borduren. Het is hier te bestellen en heeft als extraatje een op stof geprint patroon waarmee je gelijk aan de slag kan.

'Embroidery Workshops' - Rebecca Ringquist

‘Embroidery Workshops’ – Rebecca Ringquist

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *