Een kleine update van TAST – Take a Stitch Tuesday

Zoals jullie weten neem ik deel aan de TAST – Take a Stitch Tuesday uitdaging op Pintangle.com.
En jullie mogen gerust weten dat ik niet elke steek interessant of leuk vind en dat ik soms echt geen idee heb wat ik ermee zou willen doen.
Vaak wacht ik even een paar dagen op de voorbeelden van de andere dames uit de groep zodat ik een beetje inspiratie kan opdoen. Sharon van Pintangle.com geeft meestal ook wat suggesties om variaties te maken.
Zo ook met de steek van deze week: Raised Cross Stitch Flower of in goed Nederlands Bloem van omwikkelde kruissteek. Op zich geen moeilijke steek, maar wel een die met andersoortig garen ineens een andere uitstraling krijgt. En eentje die een mooie structuur geeft door het ophogend effect.
TAST raised cross stitch flower detail

Roosjes?

Roosjes?

Hij is heel simpel te maken. Je borduurt eerste een ruime kruissteek en vervolgens omwikkel je de spijlen in het rond.

In week  29 was de ‘Barb Stitch’ aan de beurt. Daar heb ik geen Nederlandse vertaling voor, maar het zijn in feite 2 festonsteken die met de onderkant naast elkaar zijn geborduurd. Vervolgens zijn ze met dezelfde of andere draad met een overhandse steek waarbij je niet door de stof steekt, aan elkaar gezet.
TAST Barb stitch
Je zou hem ook als een naadverbinding kunnen gebruiken waarbij je 2 stukken lint of stof aan elkaar zet.

'Barb stitch' als naadverbinding

‘Barb stitch’ als naadverbinding

Week 30 was voor de ‘Verlengde losse kettingsteek’ (longtail chain stitch). Ik wilde een ‘Ontdekkingspakket’ met verschillende zijde garens van Au Ver a Soie uitproberen en vond dit daarvoor de perfecte steek. In het pakket zat Soie d’Alger, Soie Perlee, Soie de Paris, Soie Gobelin en een metallic draad (Métallisé tressé 4).

verlengde losse kettingsteek

verlengde losse kettingsteek

De steek in week 31 was een steek die lijkt op de knoopsgatsteek maar die in feite een festonsteek is met een extra omwikkeling van de spijl. Op mijn lijstje staat nog om de diverse knoopsgat en festonsteek eens onder elkaar te zetten en zo ze te vergelijken. Is een projectje voor later. Sharon noemt hem ‘Fancy Bobbin Edging’, waarmee aangegeven wordt dat het een echte randsteek is.

Festonsteek met een twist of een knoopsgatsteek?

Festonsteek met een twist of een knoopsgatsteek?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *