Mijn start van de Janet Brandt SAL

Gisteren heb ik verteld over de Stitch Along (SAL) die Janet Brandt is opgestart en dat ik daar aan mee ga doen.
Zij gaat heel hard, vandaag alweer een update op haar website.

Voortgang SAL van Janet Brandt

Voortgang SAL van Janet Brandt

Omdat ik al langere tijd wat wilde doen met borduurwol die ik gekocht had bij Blomsterstuga, heb ik gekozen voor een zwarte wollen ondergrond. Natuurlijk borduurt het gemakkelijker op een lichte ondergrond, laat staan dat je daar het patroon ook beter op kan zetten, maar toch vond ik dit een mooie uitdaging.

De eerste uitdaging is hoe het patroon op de stof te krijgen. Je kan dat doen met verschillende middelen als krijt, witte stift of het maken van een strijkpatroon in een lichte kleur. Ik heb ervoor gekozen om te gaan werken met Soluvlies.
Op dit materiaal kan je makkelijk een patroon tekenen. Vervolgens spelt of naai je het patroon op de stof zodat het vast blijft zitten, waarna je over het patroon heen gaat borduren. Is je borduurwerk klaar, dan kan je het vlies makkelijk uitspoelen, vandaar ‘solu’vlies = oplosbaar vlies.

getekende patroon op Soluvlies

getekende patroon op Soluvlies

En dit is mijn kleurenkeus. Ik twijfel nog of ik wat meer lichtere kleuren nodig heb, maar aan de andere kant moet het natuurlijk ook gewoon met deze kunnen. Als wisselgeld heb nog een zakje met allerlei losse draadjes wol in diverse kleuren die ik misschien wel stiekem kan gebruiken.

borduurwol van Blomsterstuga voor dit project

borduurwol van Blomsterstuga voor dit project

En toen liep ik tegen probleem, sorry, uitdaging 2 op. Als ik het soluvlies met het patroon gebruik dan kan ik natuurlijk helemaal niet zien hoe en of het garen en de kleuren met de zwarte ondergrond ‘werkt’.
Dat blijft overigens spannend, en is niet helemaal te voorzien, maar wel heb ik even alle kleurtjes op de stof geborduurd om te zien hoe ze ‘werken’ op en met de stof. En dat gaf dit plaatje.

Uitproberen kleuren op de zwarte ondergrond

Uitproberen kleuren op de zwarte ondergrond

De bovenste rij zijn uni kleuren en de onderste rij gemeleerde kleuren, die nog meer variatie kunnen geven.

Ik ben dus klaar om te beginnen. Wordt vervolgd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *