Nieuwe borduurboeken

Ik heb weer een aantal nieuwe boeken over borduren gevonden. Behalve het boek ‘The left-handed embroiderer’s companion’ wat een echt naslagboek is, staan deze boeken vol met leuke geborduurde projecten. Zowel voor beginners als voor gevorderden.
Misschien leuke tips voor cadeautjes voor de komende feestdagen. Om te krijgen of te geven.

Om te beginnen is er een nieuw Engelstalig boek van Yumiko Higuchi verschenen, A Year of Embroidery – A month-to-month Collection of Motifs for Seasonal Stitching.

A year of Embroidery – Yumiko Higuchi

Iedere maand kent 3 tot 4 bijzondere ontwerpen die gerelateerd zijn aan die maand. Zo kent februari een prachtig Valentijns hart met vogels, bloemen en een verstopte kat, maar ook skiërs die van de berg af suizen. Een aantal patronen zijn zowel in één kleur als met meerdere kleurtjes uitgewerkt.

De skiërs uit februari, de mimosa uit maart en de lelietjes van dalen uit mei.

En zoals altijd zijn de patronen voorzien van duidelijke instructies met betrekking tot de gebruikte borduursteken en materiaal waardoor ze ook gemakkelijk te maken zijn voor beginners.
Andere boeken van Yumiko Higuchi zijn Zakka Embroidery, Simply Stitched en Simply Stitched with Applique, waarin de technieken borduren en appliqueren met elkaar gecombineerd worden.

‘Hoop Dreams’ van Cristin Morgan is verkrijgbaar in een Nederlandstalige editie en een Engelstalige editie. Het is ook verkrijgbaar onder de titel HoopArt.

De Nederlandse editie van ‘Hoop Dreams’ van Cristin Morgan

Het heeft een groot aantal borduurprojecten die in een borduurring gepresenteerd kunnen worden.

Borduurwerk presenteren in borduurringen is de nieuwste trend.

Maar ook voorbeelden van patches, broches en modern en kleurig borduurwerk op kleding.

Versier je ‘saaie’ kleding met kleurig borduurwerk.

Ook de volgende twee boeken gaan over het maken van borduurwerkjes in kleine borduurringetjes of als knopen, badges, patches en pins. Vol met leuke voorbeelden en toepassingen die je snel kunt maken.

Het eerste is ‘Tiny Stitches‘ van Irem Yazici. Vol met kleine projecten, die stap voor stap uitgelegd worden. Zowel hoe je ze kunt borduren, maar ook hoe je je kunt afwerken. Denk daarbij aan broches, patches, badges, pins en knopen. Inclusief 5 strijkpatronen die je meerdere keren kunt gebruiken.

Overigens verschijnt in februari 2019 ook een Nederlandstalige uitgave van dit boek.

En de tweede is ‘Mini Hoop embroideries‘ van Sonia Lyne.

‘Mini Hoop embroideries’ van Sonia Lyne

En al staan hier de nodige kant-en-klare projecten in. Dit boek staat ook vol met ideeën hoe je ook eigen varianten kunt maken. Wat te denken van je eigen familieportret te borduren of een tekening van een kind, of de foto van je favoriete huisdier. En je hoeft niet binnen de borduurring te blijven, je kunt haar maken of de manen van een eenhoorn en dit uit de ring laten springen.

Leuk om je familieportret te borduren.

Ik krijg geregeld linkshandige borduursters in mijn cursussen en workshops. Speciaal voor hen is dit fantastische boek van Yvette Stanton ‘The left-handed embroiderer’s companion’.

The left-handed embroiderer’s companion van Yvette Stanton

Yvette, zelf een linkshandige borduurster laat hierin stap-voor-stap zien hoe je als linkshandig de meeste borduursteken kunt maken.

Met als kleine bonus ook nog hoe je de steek als rechtshandige kunt maken. Dus voor mij als borduurjuf ook een waardevolle tool tijdens mijn lessen.

Ook Mary Corbet van Needle’n Thread is fan zoals je hier kunt lezen op haar website.

Overigens is er ook een right-handed embroiderer’s companion van Yvette.

Ik heb in ieder geval al een paar projectjes uit deze boeken gekozen om binnenkort te gaan borduren. Ik ben benieuwd wat jullie gaan maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *