Slow-stitched Magnolia
Geregeld probeer ik, voor mij, nieuwe technieken en of materialen uit. Soms gebruik ik daar DIY kits voor. Ik kan me dan concentreren op de techniek en al het materiaal wordt bijgeleverd. Zo kun je hier mijn ervaringen met Zweeds linnenborduren vinden en hier met het borduren op wolvilt.
Omdat ik meestal druk ben met andere zaken (lesgeven, borduurbegeleiding 100.000 bomen en een bos van draad-project en nog wat andere dingetjes) heb ondertussen al een stapeltje van die DIY-kits verzameld. Nu het live lesgeven even opgeschort is, heb ik tijd en ook zin om zo af en toe er eentje op te pakken en te maken.
Deze keer heb ik de ‘Slow-Stitched Magnolia Kit’ uitgekozen van Wattle&Loop. Ik denk dat ik hem ergens op Instagram voorbij zal komen en was er gelijk gecharmeerd van. Kylie gebruikt oude, gebruikte, vintage en liberty stofjes. Als een stofje op is, kies zij een vergelijkbaar stofje wat maakt dat elke kit anders van samenstelling is en dus ook elk werkstuk.
Het uitpakken van de DIY-kit
Het is altijd spannend om een nieuw pakketje uit te pakken. In deze zat naast een duidelijke instructie met patroon en stap-voor-stap uitleg, een basis ondergrond, een zakje met diverse stofjes, een zakje met borduurgaren en een zakje met een naald en draaddoorhaler.
Aan de slag
In principe werk je in meerdere laagjes.
Allereerst een laag bloemblaadjes en gewone blaadjes (en steeltje). Er waren genoeg stofjes om ieder blaadje een andere basis te geven en wat te spelen met de kleurtjes en patroontjes.
De uitgeknipte blaadjes kun je tijdelijke vastplakken voordat je ze verder gaat verwerken of even vastzetten met een klein steekje.
Een. tweede laag wordt gevormd door de restjes stof te gebruiken. Je ziet dat ik een extra blaadje heb toegevoegd.
En als laatste laag wordt borduurwerk toegevoegd.
Nieuwsgierig naar de achterkant. Hier komt tie.
Andere beschikbare kits zijn Figs, Protea en Leatherwood. Je kunt ze verder bekijken en bestellen op de website van Wattle&Loop.
Textielcollage
Wil je zelf aan de slag met textielcollage, dan kan ik je het boek Textile Collage van Mandy Patullo aanbevelen.
In september 2020 verschijnt haar nieuwe boek Textiles Transformed.
Hier geeft ze een kijkje in haar werkwijze. En v0or meer inspiratie kun je haar volgen op haar blog Thread and Thrift.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!