#Stayathome borduurwerk

Net als de meesten van jullie, spendeer ik op het moment mijn tijd thuis. #stayathome

De eerste week dat ik thuis was, was ik heel onrustig. Wat ging er gebeuren, hoe lang gaat het duren, hoe moet dat met mijn bedrijf, welke oplossingen zijn er voor de lopende cursussen/workshops?

Het zal geen verrassing zijn dat borduren mij dan helpt om tot rust te komen en zaken in perspectief te zien.

Nu heb je borduurwerk en borduurwerk.
En wat ik nu nodig had, was borduurwerk waar ik niet veel bij na hoefde te denken, maar wat toch mijn aandacht nodig had.
Borduurwerk dat ik makkelijk erbij kan pakken en waar mijn handen het meeste werk doen. Waar geen deadline en druk achter zit. Borduurwerk voor ‘erbij’.

Spoonflower

Toevallig (bestaat er toeval?) had ik net bij Spoonflower wat bedrukte stof besteld om uit te proberen.
Spoonflower is een bedrijf met o.a. drukkerijen in de  USA, Duitsland en Engeland (Durham) waar je zelf stof kunt laten bedrukken.
Je kiest een patroon, een soort stof (van katoen, canvas tot tricot en voile) en het aantal meters (ook fat quarters en samples van 10 x 10 cm zijn mogelijk). En na een paar weken (afhankelijk van de drukte) ontvang je de geprinte stof thuis.
Op de website vind je allerlei soorten ontwerpen/patronen die je kunt gebruiken. De ontwerpers hiervan ontvangen voor elke verkochte meter stof/item een bedrag.

Leuk is dat je ook je eigen ontwerp kunt laten drukken. En je kunt zelfs je ontwerp openbaar beschikbaar stellen zodat andere mensen jouw werk op stof kunnen laten printen.

Naast stof kun je er ook kant-en-klare zaken bestellen als dekbedden en tafelkleden, maar ook behang in de print van je keuze.

Zo af en toe bekijk ik het aanbod bij Spoorflower en een paar weken geleden was ik op zoek naar stof met Sashikopatronen.
Bij Bonnie Phantasm vond ik Sashiko: The Collection Sampler, vol met verschillende Sashiko patronen.

Deze was net op tijd binnen om mee naar huis te nemen als stayathome project.

Sashiko: the Collection Sampler

Al is het geen origineel patroon, gedrukt op Sashikostof, en is de katoenen stof die ik gekozen heb, een beetje stug. Wat een heerlijkheid om hier aan te borduren en zo je gedachten op een rijtje te zetten als een stitch meditation.

De lap is 100 x 100 cm.

En staat vol met simpele en bekende patronen.

Maar ook een aantal meer uitdagende patronen.

Met hier een daar een vogeltje.

Als ik hem af hebt voordat de Coronacrisis over is, dan kan ik er altijd nog een andere laag over zetten of de  blokken invullen met borduurwerk.

Zo kan het ook…

Misschien heb je thuis wel een lap stof met een leuke print die je kunt versieren met borduurwerk? Of werk er samen aan met je kinderen of huisgenoten. The sky is the limit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *