Stitching up – Paris –

Gisteren kreeg ik van vrienden die net terug waren uit Parijs een ontzettend leuk boek genaamd ‘Stitching up – Paris’, the Insider’s Guide to Parisian Knitting, Sewing, Notions and Needlecraft Stores.

Stitching up - Paris -

Stitching up – Paris –

Daarin staan allerlei handwerkzaken, textielmusea en handwerkbeurzen die je kunt vinden in Parijs, gesorteerd in breien en garens, stoffen en naaien, borduren, haberdashery (wat wij kleinvak noemen) en passementerie en als laatste vintage en textielbrocante. Ze hebben ook een lijst per arrondissement gemaakt, zodat je je bezoek ook heel handig kan plannen.
Een aantal bedrijfjes/winkels worden nader uitgelicht met een beschrijving, openingstijden, locatie, telefoonnummer en website en zelfs een metrostation in de buurt.

stitching up paris 2
Stitching up parisHet boek is gemaakt door twee Nieuw Zeelandse dames, waarvan er één al meer dan 30 jaar in Parijs woont.
Op hun website bieden ze ook persoonlijke textieltours aan, die je helemaal op maat kan laten maken afhankelijk van je belangstelling of eerdere ervaringen. Ook hebben ze een eigen Facebookpagina.

Het boek is in ieder geval te koop bij Amazon (daar kan je ook een aantal pagina’s vinden) en bij the Bookdepository (geen verzendkosten in Europa) en natuurlijk in Parijs zelf. Ik heb het vandaag nog niet in een Nederlandse winkel gespot.

Een paar adresjes met een webshop:
Tissu Market in de wijk Sentier,
Annie Bouquet’s tapisserie de France,
Le Bonheur des dames heeft zelfs 2 winkels.

Parijs stond niet op mijn lijstje voor dit jaar, maar de verleiding wordt zo wel groot.

stitching up Paris 5

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *