Hoe Take a Stitch Tuesday een TAST stekenboek wordt

Gedurende de Stitch Along met Janet Brandt liep TAST – Take a Stitch Tuesday natuurlijk gewoon door.
Pfff. Ik heb eindelijk een manier bedacht om de Halve Chevronsteek te maken.

TAST Half Chevron

TAST Half Chevron

Misschien heb ik me er te gemakkelijk van af gemaakt. Maar deze actie had wel tot gevolg dat de tweede pagina van mijn stekenboek klaar was. En vinden jullie ook niet dat het net de Eiffeltoren in Parijs is?

2e pagina TAST stekenboek

2e pagina TAST stekenboek

De pagina’s worden bij elkaar gehouden door ringen die je open kan maken. Zo kan ik gemakkelijk pagina’s toevoegen. Eerst heb ik plastic ringetjes met een satijnsteek geborduurd (zie links op de foto) en vervolgens een gaatje geknipt binnenin de ring.
Op de derde pagina van het stekenboek had ik nog 3 steken te doen.De gedraaide ketting of touwsteek (twisted chain or Rope stitch). Door de stelen wat langer te maken krijg je een ander effect.

TAST twisted chainstitch and ropestitch
De spitse kanteelsteek of pijlspits (arrow or arrowhead stitch).

Het lijken wel speerpunten

Het lijken wel speerpunten

De Bonnet stitch, een variatie op de festonsteek met gekruiste benen waar ik geen Nederlandse vertaling voor gevonden heb.
TAST bonnet stitchEn dat samen maakte met de eerdere 6 steken de derde pagina van het stekenboek.

En de derde pagina van het TAST stekenboek

En de derde pagina van het TAST stekenboek

De steek van de vorige week was de Van Dyke steek. Die heet in het Engels ook gewoon Van Dyke stitch. Een steek waar je blaadjes met een mooie gevlochten nerf mee kan maken. En als je de poten wat ongelijk maakt, lijkt het net een duizendpoot.

Duizendpoten?

Duizendpoten?

En deze week ga ik aan de slag met de ‘Barb stitch’. Daar moet ik nog eens even goed naar kijken, want ik kan zo gauw geen Nederlandse benaming voor deze steek bedenken.

 

Wordt vervolgd.