Update Stitch Along Janet Brandt

Ik was nog aan het twijfelen of ik jullie de voortgang van mijn versie van de Stitch Along van Janet Brandt zou laten zien. Er is eigenlijk nog niet zoveel te zien, en dat komt voornamelijk door de keuzes die ik gemaakt heb. Aan de andere kant is het wellicht wel nuttig om die te delen. Als je nog niet bekend bent met de Stitch Along (SAL) van Janet dan kan je in ieder geval nog even hier en hier kijken.
Om te beginnen de update van haar vorderingen.

Janet is al op de heflt

Janet is al op de helft

Doordat ik ervoor gekozen heb om een zwarte wollen ondergrond te gebruiken en het patroon op Soluvlies heb getekend, ben ik begonnen met het borduren van de grote lijnen van de boom. Hiermee zet ik namelijk het Soluvlies vast en kan ik alle spelden weghalen (en dat vinden mijn vingers en handen erg fijn). De volgende stap was, om dezelfde reden, om de omtrek te borduren. En dat is waar ik nu mee bezig ben.

Eerst de contouren borduren

Eerst de grote lijnen in het midden en de contouren borduren

de bovenkant

de bovenkant

De Soluvlies geeft iets mee, vandaar de kreukels. Trek je eigen hier niets van aan. De borduursteken komen mooi op de onderliggende stof te liggen en het soluvlies was je weg. Als je dat eng vindt, probeer het dan eerst eens met een klein motiefje op een klein stukje. Vaak is het heel handig om een klein proefje te maken.

Net als Janet heb ik hier ook gekozen voor de kettingsteek. Ik maak hem echter omgekeerd. Ik merkte dat ik dat voor dit werkje net iets gemakkelijker vond. Je maakt hem als volgt: je begint met het zetten van een klein steekje. Vervolgens kom je een paar mm onder dat steekje door de stof naar boven. Je steekt je naald dan onder het steekje (maar niet door de stof) en trekt de draad door.

naald onder de steek, maar niet door de stof.

Naald onder de steek, maar niet door de stof.

En steekt de naald met de draad naast het onderste steekje. Vervolgens kom je een paar mm hieronder weer naar boven en steek je de naald weer door het steekje (maar niet door de stof) etc.

Steek de naald terug door de stof.

En weer terug door de stof.

Wordt vervolgd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *