Vooruitblik op 2017

Oké, het jaar is al 4 dagen oud en ik kom nu pas met mijn Vooruitblik op 2017.
Dat betekent eigenlijk alleen maar dat ik er al 4 dagen vol in sta en dat ik daar dan ook al over kan vertellen.

Ik ben mijn jaar namelijk begonnen met ‘Broodje breien’ van Loret Karman en 2 challenges/uitdagingen waarvan er één pas aanstaande vrijdag begint, maar …..

Terug naar het begin. ‘Broodje Breien’ met Loret Karman, een maandelijks evenement op de eerste maandag van de maand waarbij je geïnspireerd wordt en ook nog het een en ander leert. Thema dit jaar zijn de kunststromingen en afgelopen maandag ging het over Pointillisme en het effect dat kleuren op elkaar hebben.
Dit is mijn resultaat. Het breiwerk is wat slordig. Gelukkig kan ik beter borduren en is de inspiratie die je krijgt van Loret ook gemakkelijk om te zetten in borduurwerk.

2 januari pointillisme
Vorig jaar zag je haar al voorbijkomen op allerlei blogs en op facebook, Michelle Anais Beaulieu Morgan. Zij is halverwege het jaar begonnen met een project waarbij ze iedere dag een borduursteek zet, 1 Year of Stitches.

Het werk van Michelle Anais Beaulieu Morgan

Het werk van Michelle Anais Beaulieu Morgan

Sara Barnes van Brown Paper Bag heeft hier nu een challenge van gemaakt waar iedereen aan mee kan doen. Hier vind je de spelregels en hier de facebookpagina (gesloten) waar je wekelijks je eigen voortgang kan delen en die van anderen kan zien. Ook is er op haar website een interview met Michelle te vinden over het project en haar ervaringen.

Ook ik doe mee met deze challenge/uitdaging. Je kan me volgen op Instagram (majovanderwoude) waar ik dagelijks mijn voortgang plaats. Er is nu nog niet zo veel te zien omdat ik nog maar 3 dagen bezig ben. Maar het idee is dat ik er een omslag voor een (notitie)boek van maak en dat ik die draden gebruik waar ik die dag mee geborduurd heb in mijn andere projecten. Ik zal proberen ook hier geregeld een update te geven van mijn vorderingen.

3 januari 2017. Je herkent het garen van Broodje Breien

3 januari 2017. Je herkent het garen van Broodje Breien

Officieel nog niet begonnen is de challenge/uitdaging ‘Create 2107’ van Pienuts. Hier krijg je elke eerste en derde vrijdag van de maand een nieuwe opdracht (gratis) die je in elke techniek mag uitvoeren die je wilt. En alhoewel Pienuts papier georiënteerd is, kan je de opdrachten natuurlijk ook in borduurwerk uitvoeren. Om het alvast uit te proberen is er een leuk bonus project ter beschikking gesteld, een vosje. Er is een begeleidende facebookpagina waarop je je werk kan delen en waar je ook inspiratie kan vinden. Dit was mijn versie:

Vosje verscholen in het groen.

Vosje verscholen in het groen.

Nog meer borduren in de eerste drie maanden van het jaar. Nog tot 26 maart begeleid ik het Borduurproject ‘Gothic Gestures’ in de Oude Kerk in Amsterdam. Onderdeel van de tentoonstelling van Marinus Boezem.
We borduren iedere donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 – 18.00 uur (zondag tot 17.30 uur). Kom eens langs.

Uitzicht op het borduurdoek vanuit de lift in de Oude Kerk

Uitzicht op het borduurdoek vanuit de lift in de Oude Kerk

Verder heb ik alweer een aantal workshops gepland om zelf te volgen. ‘Broodje Breien’ van Loret Karman is daar een voorbeeld van. En ik heb me ook opgegeven voor de workshops ‘Zeeuws Bont‘ van Sary Maas in Dordrecht en ‘Rafelige Verleiding‘ in het TextielMuseum in Tilburg. Ik blijf het voor mezelf belangrijk vinden om nieuwe dingen te leren en ze eventueel toe te passen bij hetgeen ik zelf doe (gelijk of op de wat langere termijn). Verder is het ontzettend leuk en inspirerend om met mensen uit het ‘borduur- of textiele vak’ te praten, daar komen soms de leukste samenwerkingen uit.
En ja, dan heb ik nog een aantal ‘kleine’ dingetjes, zoals de Jewels of the Sea-challenge van de San Francisco school of Needlework and Design die uiterlijk 18 januari in San Francisco moet zijn en nog niet eens half afgewerkt op mijn tafel ligt. Ik heb er Swarovski kristallen bij gekregen die ik allemaal moet verwerken in het borduurwerk. Mmmm.

En natuurlijk ga ik verder met Zenbroidery. Naast de Mandala ligt er al een bloemenprint klaar om geborduurd te worden.

Mijn mandala

Mijn mandala

Ook gepland staat het heuveltje dat bij het Winterkoninkje (Wren-etui) van Jenny Adin-Christie hoort. En misschien, misschien een jurk en haar voor de Harmony Casket Keepsake. Dat zou wel mooi zijn.
Maar eerst staan voorbereidingen en voorbeelden maken voor de nieuwe cursussen en workshops op de plannen. Daarover morgen meer.

Wat zijn jullie goede borduurvoornemens voor 2017?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *