En we noemen haar …….

Er zijn een paar winkels waar je eigenlijk iedere keer dat je in de stad bent, even langs moet gaat. Winkels die vaak verrassende dingen hebben, waar je als creatief persoon geïnspireerd door raakt of die het begin of de basis zijn van een eigen, persoonlijke bewerking.

Het Deense Flying Tiger is zo’n winkel. Eind vorig jaar hadden ze een aantal erg leuke kerstartikelen waarop geborduurd kon worden. Hier laat ik je dat bijvoorbeeld zien. En van de zomer vond ik deze mevrouw.

Speldenkussen of ....?

Speldenkussen of ….?

Ze was onderdeel van een hele familie, maar ik voelde me gelijk me haar verbonden. Ik weet niet of het komt doordat ze lichtelijk overgewicht (!) heeft, of haar bril, en ik lijk niet echt op haar, maar toch….. Ook was niet helemaal duidelijk wat haar doel was, maar ik zag er gelijk een speldenkussen in dat ik mooi kan gebruiken als ik borduurcursus geef. Maar voor dat doel was ze nog een beetje kaal.

Dus de afgelopen weken ben ik druk met haar in de weer geweest. En nu ziet ze er zo uit:

Zo ziet ze er geborduurd uit.

Zo ziet ze er geborduurd uit.

Ook haar achterkant is geborduurd.

Ook haar achterkant is geborduurd.

Dat haar in kettingsteken was best nog een klus.
Met een paar eenvoudige borduursteken kan je dus vrij snel iets wat je kant en klaar gekocht hebt, persoonlijk maken. De steken die ik gebruikt heb zijn:

Bril en mond in satijnsteek, oogschaduw in steelsteek en haar in kettingsteek.

Bril en mond in satijnsteek, oogschaduw in steelsteek en haar in kettingsteek.

Blouse in Frans knoopje, jasje in steelsteek, rijgsteek en satijnsteek.

Blouse in Frans knoopje, jasje in steelsteek, rijgsteek en satijnsteek.

En rok in stiksteek.

En rok in stiksteek.

En schoenen in satijnsteek.

Haar eerste publieke optreden is tijdens de workshop ‘Borduur je eigen persoonlijke knoop, broche of tag’ op de Kreadoe, donderdag 3 november in de Jaarbeurs inUtrecht. Kom even kijken om haar in het echt te zien.

En nu heeft ze alleen nog een naam nodig. Hebben jullie suggesties? Laat het me weten, het zou zonde zijn als ze naamloos door het leven zou moeten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *