De afgelopen jaren heb ik voor verschillende kunstenaars gewerkt. Als borduurder, borduurbegeleider of projectleider, maar altijd in relatie met borduurwerk.

Neem contact met me op als ik een rol kan spelen in een huidige of toekomstig (borduur)project van je. Ik ben in te zetten als borduurder, borduurbegeleider, projectleider, vrijwilligerscoördinator en kan je eventueel met borduuradvies helpen.

 

100.000 bomen en een bos van draad / Sara Vrugt

Project van Sara Vrugt/Stichting Verweven waarbij we in 2020 4 pop-up ateliers een bos van draad geborduurd hebben met meer dan 1.000 vrijwilligers. Mijn rol hierbij was borduurbegeleider. Tijdens de pop-up ateliers in Den Haag, Amsterdam en Leiden begeleidde ik de vrijwilligers tijdens hun borduurwerkzaamheden, leerde hen de borduursteken en controleerde de kwaliteit van hun werk.

Het ‘Bos van draad’ is nog tot 2024 in diverse musea te zien waarna het in de tuin van Museum Belvédère komt te staan. Met deze actie is er tot augustus 2021 geld opgehaald voor het planten van 93.445 bomen. We streven naar het halen van 100.000 bomen (en misschien nog meer).

Meer informatie vind je hier.

100.000 bomen en een bos van draad-project van Sara Vrugt.

 

‘Gothic Gestures’ / Marinus Boezem

Van november 2016 t/m april 2017 heb ik met 61 vrijwilligers tijdens de tentoonstelling van Marinus Boezem in de Oude Kerk in Amsterdam gewerkt aan het project ‘Gothic Gestures’. Tijdens de openingstijden van de tentoonstelling is er ‘als ware het een levend kunstwerk’ gewerkt aan het borduren van de plattegrond van de Oude Kerk in kruissteek.

Hoe fotografeer en documenteer je een kunstwerk van ruim 5 bij 3,5 meter. Foto Oude Kerk

In mijn rol als projectleider borduren was ik o.a. verantwoordelijk voor de werkwijze, borduurinvulling, werkverdeling en planning van het borduurwerk alsook voor het overzicht en de consistentie. De 61 vrijwilligers werden direct door bij aangestuurd en begeleid.

Samen met de titel van het project, de plaats, de tijd en niet te vergeten de handtekening van Marinus Boezem.

Hier en hier heb ik meer verteld over het project.