Speciaal voor een aantal borduurgerelateerde tentoonstellingen of -activiteiten heb ik de afgelopen jaren workshops in verschillende musea ontwikkeld en gegeven. Daarnaast heb ik ook een aantal (borduur)projecten gerealiseerd voor verschillende partijen. Borduren is daarbij wel altijd kernontwerp.

Hieronder een kort overzicht.

Heb je een interessante borduurgerelateerde opdracht mail (info@treeofneedlework.nl) of bel (06-45298931) me dan. Ook als je nog in de brainstorm fase bent kan ik je wellicht al helpen.

 

Craftscouncil/Borduurschool

zomer 2021 – Masterclass Zaans Stikwerk, tijdens de tentoonstelling Haute Bordure in het Fries Museum in Leeuwarden.

 

Musea
zomer 2021 – Fries Museum Leeuwarden

Tijdens de tentoonstelling Haute Bordure (13/02- 18/07/2021) waren op zaal filmpjes te zien met het maakproces van verschillende borduurtechnieken. Hiervoor heb ik in de technieken Vrij Borduren, Zaans Stikwerk en Goudborduren een reproductie van een stuk uit de tentoonstelling gemaakt. Het maak-/borduurproces is met een timelaps camera gefilmd/gefotografeerd. Voor de techniek Tamboereren heb ik het patroon gemaakt en het materiaal verzameld en Marjolein van der Heide heeft het borduurwerk/tamboereerwerk verzorgd.
De tentoonstelling kun je hier nog online zien. De filmpjes zijn te zien in de Techniekenzaal. Je kunt ze zien door te klikken op de volgende items: foto 3 – muts, foto 9 – huismuts, foto 10 – kroplap of onderst en foto 11 – borst, onafgemaakt.

zomer 2021 – Fries Museum Leeuwarden

Voor de tentoonstelling Haute Bordure (13/02 – 18/07/2021) heb ik DIY-instructies gemaakt van een aantal motieven die tijdens de tentoonstelling te zien waren. Deze zijn hier te vinden. Hier heb ik erover geschreven in mijn blog.

Met een foto van het originele stuk.

januari 2020 – Van Abbe Museum, Eindhoven

Workshop Portugees Liefdeszakdoekje

2017 – Nationale Onderwijsmuseum, Dordrecht

Borduurworkshops (vrijborduren, telbaar borduren en opennaaiwerk) tijdens de tentoonstelling ‘Van het Naadje en de Kous – handwerken op school’.

 

Borduurblad

mei 2017 – april 2019 – Hoofdredacteur Borduurblad (nummer 81 t/m 91).